3 tärkeintä syytä perehtyä aurinkosuojaukseen syksyllä

Oikein toteutettu aurinkosuojaus lisää tuottavuutta ja edistää viihtyvyyttä. Aurinkosuojaukseen panostamalla et maksa liikaa toimitilojen jäähdytyksestä. Ikkunoiden aurinkosuojauksella ehkäistään monia auringon säteilystä johtuvia haittoja.

Miksi aurinkosuojaukseen juuri auringonsuojakalvot?

Ikkunat ovat kiinteistöissä syystä. Ne tarjoavat valoa sisälle ja näkymiä ulos. Näin ikkunoiden tulee toimia aurinkosuojauksen jälkeenkin. Parhailla auringonsuojakalvoilla tämä onnistuu. Toisin kuin peittävillä suojausratkaisuilla.

Parhailla auringonsuojakalvoilla ehkäistään mm. sisätilojen liiallista lämpenemistä, torjutaan UV- ja infrapunasäteilyä, heijastuksia ja häikäisyä. Vähemmän heijastuksia ruudulla säästää silmiä ja helpottaa työskentelyä. Aika oleellista tietotyössä.

Oikein valituilla ikkunakalvoilla vähennetään jopa 60% ikkunoiden kautta tulevasta lämpökuormasta. Tämä vähentää suoraan jäähdytykseen käytettävän energian kulutusta.

Auringonsuojakalvot vähentävät jäähdytyksen ongelmia

Auringonsuojakalvot vähentävät jäähdytyksen tarvetta. Vähäisempi kylmän ilman puhallus sisätiloihin aiheuttaa vähemmän vedon tunnetta ja vilustumisia. Aurinkosuojaus ikkunakalvoilla on myös energiankulutusta vähentävä ympäristöteko.

Metallittoman auringonsuojakalvon hyödyt

Muista auringonsuojakalvoista poiketen 3M Prestige kalvo on metalliton, eikä siksi haittaa matkapuhelinten kuuluvuutta.

Aina kun mahdollista, auringonsuojakalvo kannattaa laittaa ikkunan ulkopintaan. Asiantuntija kertoo onko kartoitettavan kiinteistön ikkunoissa kalvoille ylipäätään muita mahdollisia sijoitusvaihtoehtoja.

Metalliton 3M Prestige auringonsuojakalvosta on oma versionsa ulkoasennukseen. Sen kestävyydestä kertoo 10 vuoden takuu.

Miksi valmistautua aurinkosuojauksen juuri syksyllä?

Useimmissa tapauksissa toimivin ratkaisu aurinkosuojaukseen on metalliton auringonsuojakalvo asennettuna ikkunan ulkopintaan.

Ikkunakalvoja voidaan asentaa ikkunan ulkopintaan Suomessa vain lämpimänä vuodenaikana. Asennuskausi on lyhyt, lyhimmillään vain toukokuusta elokuuhun.

Ne luvatut kolme syytä toimia nyt syksyllä

1. Kartoitus ajoissa – asennus ajoissa

Kartoittamalla ja määrittelemällä sopiva kalvo ajoissa, voidaan asennuskin varata kevään ensimmäisten joukkoon.

2. Kalvot säästämään energiaa jo keväästä alkaen

Ajoissa asennetut auringonsuojakalvot vähentävät jäähdytysenergian kulutusta sitä enemmän, mitä aiemmin ne ovat paikallaan.

3. Asennusaikoja ei välttämättä riitä myöhään tilaaville

Pahimmillaan heräät tilaamaan kalvoja vasta kesän kuumien tullen. Silloin voi olla sen kesän asennusajat jo varattu ja työ siirtyy seuraavaan kevääseen. Silloin menetät kaikki aurinkosuojauksen hyödyt ja säästöt vuodeksi.

Bonuksena neljäs syy toimia nyt

4. Syksyllä veloitukseton kartoitus, kriteerit täyttäville

3M ja valikoidut 3M asennusliikkeet tarjoavat Mobiconin asiantuntijan aurinkosuojaus-kartoituksen sinulle veloituksetta, mikäli kiinteistösi täyttää määrätyt ehdot.

Syksy on lyhyt. Veloituksettomia kartoituksia ei välttämättä riitä kaikille.

Ota yhteyttä ikkunakalvo-asiantuntijaan heti ja kerro millaisiin toimitiloihin aurinkosuojausta harkitset. Saat nopeasti vastauksen voimmeko tarjota kartoituksen veloituksetta.

Millaiseen kiinteistöön kaipaat aurinkosuojausta?

12 + 10 =