Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä 3M kalvoista ja vastauksia niihin.
Kuinka 3M-auringonsuojakalvot toimivat?
3M-auringonsuojakalvot on suunniteltu vähentämään auringon säteilylämpöä ikkunoissa vähentämällä auringon heijastumista (mikä ei välttämättä ole näkyvää) ja lämpösäteilyn imeytymistä ikkunalasiin.

Tyypillisesti värilliset tai värjätyt kalvot toimivat siten, että ne imevät itseensä lämpöä. Väri imee aurinkoenergiaa lasin pinnassa, mikä vähentää sen siirtymistä huoneeseen. Värilliset kalvot eivät vähennä lämpösäteilyä yhtä tehokkaasti kuin heijastavat kalvot.

Heijastavat kalvot on pinnoitettu metalleilla. Metallipintaiset kalvot on suunniteltu heijastamaan auringonsäteitä lasin pinnasta. 3M:n heijastavien kalvojen valikoima sisältää tuotteita sekä kohtalaiseen tai suureen tarpeeseen (lämpökuorman vähentämiseen).

Kaikki 3M-auringonsuojakalvot ovat läpinäkyviä ja optisesti kirkkaita. Kalvojärjestelmien ultraviolettisuojaus parantaa kalvojen kestävyyttä ja suojaavat tiloja ja huonekaluja UV-säteilyltä.

Useimmat 3M-ikkunakalvot on suojattu naarmuuntumisen estopinnoitteella, joka tarjoaa hyvää kestävyyttä ja huoliteltua ulkonäköä.

Kuinka 3M Low E -ikkunakalvot toimivat?
3M Low E -kalvo toimii paljolti samoin kuin auringonsuojakalvo, paitsi että se tarjoaa parempaa suorituskykyä lämpöhukan ehkäisyssä kylmällä säällä. Kalvojen patentoitu koostumus heijastaa metallipinnan avulla sisälämpöä takaisin huoneeseen, missä sitä tarvitaan. Mukavuus lisääntyy, koska ikkunoiden lähellä usein olevat kylmät kohdat vähenevät. Lisäksi ratkaisu auttaa säästämään lämmityskuluissa, etenkin kaupallisissa rakennuksissa. Nämä kalvot on suojattu patentoidulla naarmuuntumisen estopinnoitteella, joka tarjoaa hyvää kestävyyttä ja huoliteltua ulkonäköä.
Missä ajassa 3M-auringonsuojakalvot tavallisesti maksavat itsensä takaisin?
Takaisinmaksuaika vaihtelee auringonvalon, kalvotyypin, lasityypin, polttoaineen hinnan, asennuskustannusten ja muiden tekijöiden mukaan. Kokemustemme mukaan kalvot maksavat itsensä usein takaisin 2–5 vuodessa, mutta olemme kuulleet tapauksista, joissa se on tapahtunut alle 6 kuukaudessa. Pyydä lähintä 3M-ikkunakalvojen jälleenmyyjää analysoimaan kohteesi mahdolliset energiansäästöt.
Kuinka 3M-ikkunakalvot asennetaan?
3M-kalvoja asentavat taitavat, valtuutetut 3M-jälleenmyyjät ja asentajat.

Ensin ikkunoiden ympäristö valmistellaan asennusta varten. Lattialle laitetaan suojakangasta ja/tai huonekaluja siirretään tarpeen mukaan.

Ikkunapinnat puhdistetaan tavallisella puhdistusliuoksella ja kaapimilla. Kalvo suihkutetaan liukasteella ja painetaan sitten ikkunalasin pintaan. Asennus viimeistellään lopuksi ammattitason lastalla ja oikealla tekniikalla. Liika vesi poistetaan, reunat siistitään ja kalvo kuivataan lastalla.

Kuinka pitkään 3M-ikkunakalvon kuivuminen kestää?
Suosittelemme, että kalvon kuivumiseen ja kovettumiseen varataan 30 päivää. Kovettumisprosessin aikana on normaalia, että kalvossa näkyy pieniä vesikuplia ja/tai sameutta. Ne katoavat kalvon kuivuessa. Kalvon tyypistä ja sääolosuhteista riippuen kuivumiseen voi mennä 30 (tai jopa 45) päivää, tai niinkin vähän kuin muutama päivä. Kuivuttuaan 3M-ikkunakalvot näyttävät upeilta ja toimivat tehokkaasti vuosien ajan.
Voinko asentaa 3M-kalvon itse?
3M-ikkunakalvot edellyttävät ammattimaista asentamista. 3M-ikkunakalvojen jälleenmyyjät ja asentajat ovat saaneet kattavan koulutuksen. Kokemuksensa ansiosta he voivat tarjota laadukasta työtä. Siten asiakkaamme voivat nauttia 3M-ikkunakalvojen kaikista eduista sekä 3M-takuusta.
Kuinka 3M-ikkunakalvo puhdistetaan?
30 päivän kuluttua asentamisesta 3M-kalvon voi puhdistaa tavallisella yleispuhdistusaineella ja pehmeällä, nukkaamattomalla liinalla tai pyyhkeellä. Kalvojen puhdistuksessa voi käyttää myös vetolastaa. Hankaavat tuotteet voivat naarmuttaa tai vaurioittaa kalvoja, joten niiden käyttöä ei suositella.
Kuinka pitkään 3M-ikkunakalvo kestää käytössä?
3M-ikkunakalvot on suunniteltu kestämään vuosia. Tarkka aika vaihtelee käytetyn kalvotyypin, ikkunoiden suunnan, lasin tyypin ja alueen ilmaston mukaan. Useimmissa kohteissa kalvot kestävät reilusti yli niiden takuuajan.
Minkälainen takuu 3M-ikkunakalvoilla on?
3M-ikkunakalvoilla on takuu siitä, että niiden auringonsuojaominaisuudet kestävät, eivätkä kalvot kupli, kuoriudu, murru tai halkeile. Monilla kalvoistamme on takuu myös värjäytymisen varalle. 3M tarjoaa ikkunakalvoille markkinoiden parhaan takuun.
Voivatko 3M-ikkunakalvot saada ikkunalasin rikkoutumaan?
3M-ikkunakalvon asentaminen nostaa auringonvalossa olevan ikkunan lämpötilaa, mikä lisää rasitusta lasin reunoilla. Lasin reunojen laatu ja monet muut tekijät (ulkoiset varjot, sisäiset varjot, lasin historia, kalvon tyyppi, lasin koko ja muoto, sisä- ja ulkolämpötila) vaikuttavat lasin rikkoutumisriskiin.

3M:n yli 40 vuoden kokemus ikkunakalvojen asentamisesta eri tyyppisiin laseihin auttaa antamaan suosituksia kalvojen valintaan ja vähentämään lasin särkymisriskiä.

Aiheuttavatko 3M-ikkunakalvot tiivisteiden pettämistä, kun niitä käytetään eristetyissä (kaksikerroksisissa) ikkunoissa?

3M-ikkunakalvot eivät vahingoita tiivisteitä. Olemme asentaneet 3M-ikkunakalvoja eristettyihin ikkunoihin jo vuosien ajan. Tähän mennessä kalvoja on asennettu miljoonia neliömetrejä.

Kun suositeltu kalvo levitetään eristetyn ikkunan sisälasiin, se imee itseensä jonkin verran aurinkoenergiaa, mikä nostaa lasipinnan lämpötilaa (ei koske kirkkaita turvakalvoja). Osa lämmöstä haihtuu ilmaan, mikä kohottaa hieman sisälämpötilaa. Kuitenkin 10 asteen (mikä olisi hyvin epätavallista useimmille kalvoille) lämpötilan nousu johtaa alle 3 prosentin muutokseen ilmanpaineessa, kun taas kunnolla valmistetut ikkunayksiköt on suunniteltu ja testattu kestämään 22 prosentin muutoksia ilmanpaineessa.

Tiivisteiden pettämisen riski riippuu eristettyjen ikkunoiden asennustyön sekä käytettyjen materiaalien laadusta. Tiivisteiden vaurioitumista voi parhaiten ehkäistä ostamalla laadukkaita yksiköitä tunnetuilta ikkunavalmistajilta, joilla on kattava kokemus eristetyistä ikkunoista.

Estävätkö 3M-ikkunakalvot huonekaluja haalistumasta?
Mikään ei estä haalistumista kokonaan. 3M-ikkunakalvot on kuitenkin suunniteltu vähentämään haalistumisen syitä (ultraviolettisäteilyä, näkyvää valoa ja auringon lämpösäteilyä). Siten ne pidentävät huonekalujen käyttöaikaa, mahdollisesti 2–5-kertaisesti.

Etu riippuu suojattavan kohteen tyypistä. Jos huonekalun tyypillinen käyttöikä on 5 vuotta, se voi valitun suojakalvon tehon mukaan kestää 10 vuotta tai paljon pidempään. Jos tuotteen tyypillinen käyttöaika on 2–3 viikkoa, odotettavissa oleva aika voidaan laskea kuukausissa.

Peukalosääntöjä ultraviolettisäteily (UV) aiheuttaa ongelmasta noin 40 prosenttia, näkyvä valo 25 prosenttia ja lämpö noin 25 prosenttia. Loput 10 prosenttia johtuvat kosteudesta, ilman epäpuhtauksista, sisävalaistuksesta, väriaineen kestävyydestä ja muista tekijöistä.

Menettääkö kalvojen ultraviolettisuoja tehoaan ajan mittaan?
Kalvoissamme käytetty ultraviolettisuoja ei ole ikuinen, mutta tuotteet suunnitellaan siten, että hyvä UV-suojataso säilyy koko niiden elinkaaren ajan.
Kuinka 3M-turva- ja suojakalvot toimivat?
3M-turva- ja suojakalvot on suunniteltu pitämään lasinpalat koossa, vaikka ikkunalasi rikkoutuisi.

Turva- ja suojakalvot valmistetaan paksummasta polyesteristä ja huomattavasti paksummasta ja tehokkaammasta liimasta kuin 3M-auringonsuojakalvot. 3M Ultra turva- ja suojakalvot ovat alalla ainutlaatuisia. Niiden valmistuksessa käytetään erityistä mikrokerrosrakennetta, joka parantaa huomattavasti kalvojen kestävyyttä. Ultra-kalvojen iskujen ja repäisyn kestävyys päihittää kaikki muut vastaavanpaksuiset kalvot.

Kestävätkö 3M-suoja- ja turvakalvot pyörremyrskyjä? Entä luoteja tai murtovarkaita?
3M-suoja- ja turvakalvot eivät välttämättä kestä pyörremyrskyjä, maanjäristyksiä, luoteja, pommeja tai murtovarkaita. Kalvot on suunniteltu suojaamaan ikkunalaseja särkymiseltä.

Mikäli lasi rikkoutuu, kalvo voi lisätä huomattavasti turvallisuutta ja suojaa. Kalvot auttavat vähentämään ilmassa lentävien lasinsirujen aiheuttamaa loukkaantumisriskiä sekä roskan pääsyä ikkunasta sisään tunkeutumisen yhteydessä (lasin tyypistä, karmirakenteesta, lentävien esineiden koosta ja nopeudesta sekä muista tekijöistä riippuen).

Maanjäristyksessä suojakalvo voi vähentää loukkaantumisriskiä estämällä lasinsiruja lentämästä ilmassa ja mahdollisesti ehkäisemästä koko lasia putoamista. Paljon riippuu maanjäristyksen voimakkuudesta (ja lasin tyypistä, karmien rakenteesta ja monesta muusta seikasta).

3M-turva- ja suojakalvot kehitettiin alun perin ratkaisuksi kansainväliseen turvallisuuden tarpeeseen ja suojaksi terrori-iskuja ja pommituksia vastaan. Kalvot voivat huomattavasti vähentää vakavan loukkaantumisen riskiä, joka aiheutuu ilmassa lentävistä lasinsiruista. Suojateho vaihtelee räjähdyksen voimakkuuden ja ikkunalasin läheisyyden perusteella (ja lasin tyypin, karmien rakenteen ja muiden tekijöiden mukaan).

3M-turva- ja suojakalvot ovat huomaamaton, mutta tehokas turvaratkaisu ikkunalasin kautta tehtäviä murtoja vastaan. Kestävä kalvo auttaa pitämään ikkunan koossa, vaikka tiili tai muu vastaava esine iskettäisiin lasin läpi. Varkaiden on siis päätettävä, jatkavatko he ikkunan rikkomista, kokeilevatko toista ikkunaa vai siirtyvätkö he eteenpäin. Aikaa ei useinkaan riitä hukattavaksi, joten varkaat saattavat siirtyä seuraavaan kohteeseen. Jos murtovaras on kuitenkin päättänyt tulla sisään, hän pääsee sisään. Yleisesti ottaen voidaan suositella, että kiinteistö varustetaan kunnollisella hälytysjärjestelmällä 3M-turva- ja suojakalvojen lisäksi.

Valmistaako 3M ikkunakalvoja?
Todellakin! Kenelläkään ei ole yhtä paljon kokemusta ikkunakalvoista kuin 3M:llä. 3M sai ensimmäisen 3M Window Film -patenttinsa vuonna 1966. Nykyään olemme ainoa valmistaja, joka tuottaa omat raakamateriaalinsa kuten polyesterit, liimat, metallit ja naarmuuntumisen estopinnoitteet. Näin pystymme valvomaan laatua. Kokemuksemme ja maailmanlaajuinen maineemme liima-alan asiantuntijoina antavat sinulle varmuutta siitä, että 3M-ikkunakalvot parantavat kiinteistösi turvallisuutta.