3M logo

3M auringonsuojakalvot
– vastuullista viilennystä

Toimistot, liiketilat, tuotantotilat, asuintalot.

3M auringonsuojakalvoilla viilennät vastuullisesti

3M auringonsuojakalvot suojaavat liiketiloja ja toimistoja kuumenemasta auringonpaisteella.

Parhaat auringonsuojakalvot vähentävät merkittävästi jäähdyttämisen tarvetta. Ja samalla jäähdyttämisestä aiheutuvia kustannuksia, energiankulutusta ja muita haittoja.

Metalliton 3M Prestige ei rajoita mobiililaitteiden signaaleja kuten monet aurinkosuojakalvot.

3M on valmistanut aurinkosuojakalvoja jo yli 50 vuotta.
Tämä mahdollistaa 3M:n tarjoaman, jopa 10 vuoden takuun.

Pyydä tarjous valtuutetusta 3M asennusliikkeestä.

Biokeskus 3 toimiston jäähdytys ikkunakalvot

Energiasäästöä ja viilennystä

Ilmastointi,  jäähdytys ja aurinkosuojaus vaikuttavat huomattavasti rakennuksen käyttökustannuksiin. Sähkön hinta ja muut viilennyksen kustannukset ovat merkittävässä nousussa.

Auringon säteily voi nostaa rakennuksen lämpökuormaa kesäaikaan jopa 60 prosenttia. 3M-auringonsuojakalvojen tehokas käyttö voi vähentää auringon lämpökuormaa jopa 77 prosenttia. Tehokas aurinkosuojaus vähentää merkittävästi kustannuksia ja lisää tuottavuutta.

3M aurinkosuojakalvoilla voidaan vähentää huomattavasti riippuvuutta ilmastoinnista, lämmityksestä, kaihtimista ja valaistuksesta, sekä hallita rakennuksen lämpötilaa entistä tehokkaammin.

Lisää mukavuutta ja tuottavuutta

Liika auringon valo ja lämpö tekevät miellyttävien olosuhteiden saavuttamisesta hankalaa.

3M aurinkosuojakalvot vähentävät sisälle tulevaa auringon lämpösäteilyä ja auttavat luomaan miellyttävät olosuhteet.

Ihanteellinen työympäristö ei ole liian kuuma tai liian kylmä, ja tarjolla on luonnonvaloa.

Kun lämpötila ylittää 23 astetta, tuotannon tason on havaittu laskevan jopa 5 prosenttia asteelta!

3M-auringonsuojakalvojen avulla voit luoda ihanteellisen ja miellyttävän ympäristön.

Haalistumisen vähentyminen

Ultraviolettivalo on suurelta osin syynä värien haalistumiseen ja monien materiaalien kunnon heikkenemiseen. Vaikka mikään ei pysäytä haalistumista kokonaan, 3M-auringonsuojakalvot vähentävät vahingoittavia säteitä jopa 99,9 prosenttia, mikä hidastaa prosessia huomattavasti. 3M-auringonsuojakalvot ovat myös erittäin hyödyllisiä myymälöiden näyteikkunoissa, gallerioissa ja huonekaluliikkeissä, missä ne suojaavat tuotteiden värejä.

Häikäisyn ja heijastusten esto

Valoisassa tilassa tietokonetyö tai näytön katseleminen voi olla turhauttavaa. 3M-auringonsuojakalvot vähentävät tehokkaasti silmien rasittumista ehkäisemällä häikäisyä. Useissa kalvoissamme vältetään täysin metallien käyttöä, joten kalvo on lähes näkymätön, eikä siinä näy ikäviä sisäisiä tai ulkoisia heijastuksia (jopa 1 % vähemmän heijastusta kuin kalvottomissa ikkunoissa). Kalvot eivät siis vaikuta rakennuksen ulkonäköön tai näkymiin sisältä käsin.

Kokemuksia

3M ikkunakalvot ja ilmalämpöpumppu – järkevä yhdistelmä jäähdytykseen

– Ensin ajattelin, että voiko tällainen nanokalvo toimia ikkunoiden kautta tulevan liikalämmön vähentämiseen. 3M Prestige ikkunakalvo on poikkeuksellinen tuote aikaisempiin peilikalvoihin verrattuna. Mietin myös kestävyyttä ja miltä ikkunakalvot näyttävät kahden-viiden tai kymmenen vuoden päästä? – 3M Prestige nanokalvoista oli kuitenkin saatavissa tekniset tiedot, joilla pystyimme etukäteen laskemaan mikä vaikutus kalvoilla on. Kun 3M Prestige ikkunakalvoille sai vielä valtuutetun asennusliikkeen asentamana 10 vuoden takuun, ja takana oli iso yritys (3M), se loi uskoa hankkia nämä. Tuntemattoman yrityksen tuote olisi jäänyt kyllä hankkimatta. Lue artikkeli loppuun

Sauli Kuparinen

Energianeuvoja, Suur-Savon Sähkö

3M Prestige ikkunakalvo

Huomaamaton kalvo

Kalvo antaa erinomaisen auringonsuojan muuttaen lasin visuaalisia ominaisuuksia vain minimaalisesti. Erittäin vaalea kalvo päästää luonnonvalon sisään ilman sen haitallisia ominaisuuksia. Erittäin korkea Uv-säteilyn torjunta – yli 99,9%

Korkea lämmöntorjunta

Jopa 97 %:n infrapunalämmöntorjunta sekä korkea kokonaisenergiantorjunta. 3M Prestige kalvo on testattu toimivaksi kulmassa, jossa aurinko on korkeimmillaan ja tuottaa eniten lämpöenergiaa.

Alhainen näkyvän valon heijastus

Alhainen näkyvän valon heijastus molemmin puolin lasia. Heijastus Prestige kalvolla on jopa alempi kuin lasilla ja korkeimmillaankin vain 1% enemmän kuin tavallisella lasilla. Siksi se ei luo peilimäistä vaikutelmaa ja toimii erinomaisesti esimerkiksi näyteikkunoissa. Kalvo ei myöskään heijasta sisätiloissa olevia valoja ja siten vaikeuta ulosnäkyvyyttä pimeään aikaan. Täysin metalliton kalvo • Ei aiheuta mitään häiriöitä matkapuhelintoimintoihin tai GPS-järjestelmiin • Ei korroosioriskiä

3M Prestige PR 70

 • Näkyvän valon läpäisy 69% 69%
 • Kokonaislämmöntorjunta 50% 50%
 • Torjuttu infrapuna 97% 97%
 • Näkyvän valon heijastus sisätilaan 9% 9%
 • Näkyvän valon heijastus ulkotilaan 9% 9%
 • UV-säteilyn torjunta 99.9% 99.9%
 • Häikäisyn vähentyminen 23% 23%

3M Prestige Exterior – metallittomat auringonsuojakalvot ikkunan ulkopintaan

Täysin metalliton rakenne, ei korroosiota, ei signaalihäiriöitä.
Neljä valon läpäisyltään erilaista auringonsuojakalvoa, lähes näkymättömästä Prestige 90:stä tummentavaan Prestige 20:een.

3M Prestige 20 Ulos

 • Näkyvän valon läpäisy 21% 21%
 • Lämpöenergian torjunta 62% 62%
 • Infrapunan torjunta 97% 97%

3M Prestige 40 Ulos

 • Näkyvän valon läpäisy 42% 42%
 • Lämpöenergian torjunta 61% 61%
 • Infrapunan torjunta 97% 97%

3M Prestige 70 Ulos

 • Näkyvän valon läpäisy 70% 70%
 • Lämpöenergian torjunta 52% 52%
 • Infrapunan torjunta 97% 97%

3M Prestige 90 Ulos

 • Näkyvän valon läpäisy 89% 89%
 • Lämpöenergian torjunta 36% 36%
 • Infrapunan torjunta 97% 97%

Tutustu myös muuhun tuoteperheesemme

Traditional Solar -sarja

Kustannustehokkaita lämpösäteilyä torjuvia kalvoja Traditional Solar -sarja sisältää edullisia auringonsuojakalvoja. Neutraalit, sävytetyt ja heijastusta vähentävät tuotteet tarjoavat erinomaista lämpösäteilyn torjuntatehoa ja sijoituksen nopeaa tuottoa. Ensimmäiset 3M Silver -kalvot luotiin kalvoteollisuuden alkuaikoina.

Night Vision -sarja

Luonnolliset näkymät hallitun heijastuksen ansiosta Night Vision -tuotesarja sisältää keskitason auringonsuojakalvoja, jotka auttavat torjumaan auringon haitallisia UV-säteitä ja hallitsemaan lämpösäteilyä ja häikäisyä. Päivällä tilat kylpevät luonnollisessa valossa, ja vähäisen heijastamisen ansiosta yöllä ulos näkyy hyvin.