Aurinkoisessa toimistossa tuskaisen kuumaa

– Asiakkaan toimitiloissa oli jokakesäinen lämpöongelma. Toimistossa oli todella kuuma aurinkoisina kesäpäivinä. Ikkunoissa oli jo ennestään tummennuskalvot. Siksi halusimme tehdä uusilla kalvoilla ensin koeasennukset varmistaaksemme, että 3M ikkunakalvot varmasti parantavat tilannetta, kuvailee kiinteistöpäällikkö Toni Puska TeliaSoneran Vaasan toimiston lähtötilannetta.

3M ikkunakalvot – koeasennus ja mittaukset  – pintalämpö laski lähes puoleen

Toimiston etelänpuoleisesta ikkunarivistöstä poistettiin ensin parista ikkunasta vanhat kalvot ja MainosPS asensi niiden tilalle uudet 3M Prestige ikkunakalvot.

– Saimme hyvän vertailupohjan siitä, kun toisissa ikkunoissa oli vanhat tummat kalvot ja viereen asennetiin pariin ikkunaan uudet kirkkaat Prestige kalvot. Ei tarvinnut kuin mennä seisomaan ikkunan taakse auringonpaisteessa, niin eron tunsi heti. Prestige kalvon takana oli huomattavasti viileämpää.

– Tuntuman lisäksi halusin mitata lämpötiloja laser-pistemittaimella. Vanhan tummennetun ikkunan takana sisälämpötilat ikkunan pinnassa oli melkein 60 astetta, kun aurinko paistoi siihen iltapäivällä. Viereisen ikkunan sisäpinnassa, jossa oli uudet 3M Prestige ikkunakalvot, pintalämpö oli samaan aikaan vain 33-34 astetta. Mainos PS:n asentamilla 3M ikkunakalvoilla saatiin lämpö laskemaan lähes puoleen, Puska toteaa mitatusti parantuneesta 3M kalvoilla toteutetusta auringonsuojauksesta.

Paremmat työolot ja jäähdytyskulut keveämmiksi 3M ikkunakalvoilla

– Hyvien testitulosten jälkeen pyysimme tarjouksen etelänpuoleisten, noin parin sadan ikkunan kalvoista. Kalvot tilattiin MainosPS:ltä, joka valtuutetuna 3M asennusliikkeenä hoiti myös asennuksen.

– Voin kuvitella kuinka kuuma toimistossa on ollut edellisten kalvojen aikaan. Työntekijät kyllä varmasti huomasivat eron työskentelyolosuhteissa, kun saimme uudet kalvot paikoilleen, sanoo Puska.

Isännöitsijä on kertonut, että ilmastoinnin jäähdytystehoja on voitu laskea uusien kalvojen asennuksen jälkeen. Näin laadukkaat kalvot säästävät hintansa jäähdytyskustannusten säästöjen myötä nopeasti.

Asennusliikkeen osaamisella oleellinen vaikutus onnistumiseen

Aiemmat tummennuskalvot oli asennettu väärään pintaankin; ikkunaelementin sisäpintaan. Siinä kalvo imi kaiken auringon lämmön ikkunaelementtiin, jopa elementtejä vaurioittaen. Asennusliikkeen valinnalla on väliä.

– Uusien kalvojen asennus sujui valtuutetun 3M asennusliikkeen, MainosPS:n, toimesta kuten kuuluukin. 3M Prestige ikkunakalvot asennettiin oikein ja huolellisesti ikkunan ulkopuolelle. Aikataulu piti, eikä koko hommassa ollut mitään ongelmia, kertoo asennuksen aikaan TeliaSoneran tiloista vastannut Toni Puska.

Yhteistyö Vaasan yliopiston tilapalvelujen kanssa jatkuu

Nykyisin Vaasan yliopiston Tilapalveluissa kiinteistöpäällikkönä toimiva Toni Puska suosittelee niin 3M Prestige ikkunakalvoja kuin MainosPS:ää niiden asentajaksi.

– Kyllä minä ainakin oman kokemukseni mukaan voin suositella hyvinkin molempia. MainosPS tekee nykyiselle työnantajalleni myös erilaisia kyltityksiä ja teippauksia. Hyvin on jatkunut yhteistyö täällä yliopistollakin, kertoo kiinteistöpäällikkö Toni Puska

Toimistolla ollaan tyytyväisiä

3M Prestige ikkunakalvojen asennuksesta on aikaa viitisen vuotta. Toimistolla ollaan muutokseen tyytyväisiä. TeliaSoneran Vaasan toimistolla osastosihteerinä toimiva Päivi Montonen työskenteli ko. toimistossa jo ennen 3M kalvojen asennusta.

– Kalvojen muutoksen huomasi selkeästi toimiston työskentelyolosuhteissa. Kalvojen vaihdon jälkeen toimistollamme on ollut huomattavasti viileämpää kesäkuumalla, kertoo Päivi Montonen nyt, vuosia 3M ikkunakalvojen asennuksen jälkeen.

Lisätietoja:
Kiinteistöpäällikkö Toni Puska, Vaasan yliopisto Tilapalvelut, Puh. 029 449 8099, www.uva.fi
Toimitusjohtaja Petri Ilola, MainosPS, Puh. 0500 642 082, www.mainosps.com

3M ikkunakalvot: Asennusliikkeet ja jälleenmyyjät
Haastattelu ja teksti: www.vapauttamo.fi

Sivuston ylläpito ja kehitys: www.digioma.fi