Energiaremontti – vaihdetaanko ikkunoita turhaan?

Energiaremontti käynnistetään yleensä kustannussäästöjä ja mukavuutta tavoitellen. Ikkunoiden osalta nämä tavoitteet voidaan saavuttaa ikkunoita vaihtamatta. Liian usein energiaremontissa uusitaan niitäkin rakenteita, joita ei kannattaisi, kuten Arcadan Energia- ja materiaalitekniikan yksikön johtaja Mikael Paronen kirjoittaa.  

50 vuotta ikkunakalvoja valmistaneen 3M:n uutuus, Thinsulate energiakalvo tarjoaa energiaremonttiin vaihtoehdon ikkunoiden vaihdolle. Thinsulate energiakalvo säästää energiaa ja lisää mukavuutta.

Jopa 40% kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytyskuormasta johtuu ikkunoista. 3M Thinsulate on ekologinen, vaivaton ja kustannustehokas vaihtoehto ikkunoiden vaihdolle energiaremontissa.

Vaikutus kuin laittaisi yhden lasin lisää ikkunaan

”Sen vaikutus lämmönhukkaan on samaa luokkaa kuin kaksi-lasiseen ikkunaan lisättäisi kolmas lasi. U-arvo laskee n. 2.9:stä jopa 1.9:än. Tähän voidaan päästä todella useissa julkisissa rakennuksissa sekä liike- ja toimitiloissa. Kalvo parantaa oleellisesti mukavuutta ikkunoiden läheisyydessä ja tarjoaa 99.9% UV-suojan.

3M Thinsulate torjuu aurinkoenergiaa parantaen ikkunan G-arvoa. Se torjuu peräti 49% auringon kokonaisenergiasta kaksi-lasisessa ikkunassa. Vähempi jäähdytyksen tarve vähentää kustannuksia, vedon tunnetta ja terveyshaittoja”, tiivistää ikkunakalvo-asiantuntija Hannu Heikkilä, Mobicon.

Arvokiinteistöissä tyyli säilyy – arvo ja mukavuus lisääntyy

Arvokiinteistöissä ikkunoiden vaihto on kyseenalaista arkkitehtonisista syistä. 3M Thinsulate energiakalvolla saadaan vanhastakin ikkunasta energiataloudellinen, kauneusarvot säilyttäen. Tämä nostaa kiinteistön arvoa ja parantaa mukavuutta. Näin energiaremontti kannattaa tehdä vanhoihinkin taloihin, tyyli säilyttäen.

Energiakalvojen asennus ei estä työskentelyä tiloissa, joissa asennukset suoritetaan. Valtuutetun asennusliikkeen asentamamana 3M myöntää Thinsulate energiakalvolle 15 vuoden takuun.
Lisätietoja 3M P. 09-52 521
Lue aiheesta myös Enertec -lehden numerosta 4/2016. 

Kysy lisää ikkunoiden energiaremontista

Syksyllä 2016 veloitukseton tarvekartoitus

3M ja valikoidut 3M asennusliikkeet tarjoavat Mobiconin asiantuntijan ikkunaremontin tarvekartoituksen sinulle veloituksetta, mikäli kiinteistösi täyttää määrätyt ehdot.

Syksy on lyhyt. Veloituksettomia kartoituksia ei välttämättä riitä kaikille.

Ota yhteyttä ikkunakalvo-asiantuntijaan heti ja kerro millaisiin toimitiloihin energiaremonttia harkitset. Saat nopeasti vastauksen voimmeko tarjota kartoituksen veloituksetta.

Millaiseen kiinteistöön ikkunaremonttia harkitset?

3 + 4 =

Kysy ikkunaremontista ja 3M Thinsulate energiakalvoista asiantuntijaltamme.