Turvakalvot ikkunoissa ehkäisevät loukkaantumisia

Turvakalvot ehkäisevät henkilökunnan, asiakkaiden ja potilaiden loukkaantumista sirpaleista ikkunan mahdollisesti rikkoutuessa.

Hoitoalan ammatit ovat työväkivallan riskiammatteja. Sosiaali ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn mukaan joka neljäs hoitaja kokee työssään potilaiden ja heidän omaistensa taholta hoitajiin kohdistuvaa väkivaltaa. Vuonna 2011 Tehy järjesti “Älä riko hoitajaasi”  -kampanjan, jonka tavoitteena oli, että hoitohenkilökunnan työpaikoilla jokainen uhka- ja väkivaltatilanne ilmoitetaan omalle esimiehelle ja työsuojeluvaltuutetulle.

Työsuojelu ja asiallisten olojen ja työskentelymahdollisuuksien järjestäminen on työnantajan vastuulla, mutta työturvallisuus kokonaisuutena on koko työyhteisön yhteinen asia.

Raision terveyskeskussairaalan osastojen turvallisuuteen on kuluneen vuoden aikana kiinnitetty merkittävästi huomiota.

– Ensin aloitettiin vartijapalveluista ja turvallisuuskoulutuksien järjestämisellä henkilökunnalle. Viimeisimpänä panostuksena tallentava kameravalvonta sekä kanslian ikkunoihin Makerspointin asentamat turvakalvot, kertoo Osastonhoitaja Kim Asunta.

Rikkoutuva ikkuna on turvallisuusriski

Kun suojaamaton lasi särkyy, lasinsiruja voi lentää ympäriinsä suurella nopeudella, mikä aiheuttaa ihmisille vakavan loukkaantumisriskin tai jopa hengenvaaran. Lisäksi ne voivat vahingoittaa omaisuutta. Raision sairaalaan asennettiin ensiluokkaiset 3M:n Ultra Safety -sarjan sirpalesuojakalvot.

Ainutlaatuiset kalvot ovat uskomattoman kestäviä. Räjähdys- ja törmäystapauksissa valikoima tarjoaa huipputason suorituskykyä verrattuna tavallisiin polyesterikalvoihin.

– Vähentyneen vammautusmisriskin lisäksi turvakalvo suojaa omaisuutta ehkäisemällä ilkivaltaa ja murtoja, sanoo Walter Bertoft Makerspointilta.

– Turvakalvoja asennetaankin sairaalojen lisäksi paljon esimerkiksi apteekkeihin ja vastaaviin tiloihin.

Lisätietoja:

Ikkunakalvo-asiantuntija​ Hannu Heikkilä
Puh. 0400 302 643
hannu.heikkila@energiakalvot.fi
www.energiakalvot.fi

Walter Bertoft
p. 044 333 9000
walter.bertoft@makerspoint.fi

Valtuutetut 3M jälleenmyyjät alueittain