Turvakalvot voivat säästää monelta harmilta

Turvakalvot niin huoltoautossa kuin muissa ajoneuvoissa voivat säästää monelta harmilta. Huoltoautoissa on usein arvokkaita työkaluja ja tarvikkeita. Kiinteistöissä 3M Turvakalvoja käytetään laajasti niin henkilö- kuin omaisuusvahingoilta suojaamaan.

Enduron MM-sarjassa ajava Joni Kaivolainen halusi huoltoautoonsa 3M turvakalvot. Marokon, Portugalin ja Kreikan osakilpailujen jälkeen Kaivolainen ajaa MM-enduroa Suomessa tänä viikonloppuna.

Endurokuljettajan huoltoautossa on vaarassa varusteiden ohella myös itse kilpaväline. Enduropyöriä on varastettu jopa MM-kisavarikolta. Pahimmillaan MM-kisa on jäänyt  ajamatta ja MM-pisteet saamatta varastetun pyörän vuoksi.

Asennus ennen kuin sattuu vahinkoja

Viime kaudella Joni Kaivolainen #47 ajoi alle 20-vuotiaiden suomenmestariksi U20-luokassa. Tällä kaudella hän ajaa enduron MM-sarjaa italialaisen Beta Boano Racing Sport -tiimin riveissä. Ennen Italiaan lähtöä hänen huoltoautoonsa asennettiin turvakalvot valtuutetun 3M asennusliikkeen Teippi-Z:n toimesta

Asennuksen yhteydessä huoltoauton ikkunoihin laitettiin tarrat, jotka kertoivat, ettei tähän autoon niin vain ikkunoista sisään tulla. Varkaat ymmärtävät, että 3M turvakalvotettujen ikkunoiden läpi on todella vaikeaa ja hidasta päästä. Murron hidastuessa kiinni jäämisen riski kasvaa. Niinpä moni jättää yrittämättä.

Tammikuussa nuorimies lähti ajamaan pitkin Via Balticaa ja Keski-Euroopan teitä aina tiimin pääpaikalle Italiaan saakka. Jos automurtoja tapahtuu Suomessakin, niin riski ei ainakaan pienene tuollaisella reitillä. Turvakalvot voivat säästää isoilta harmeilta reissussa. 3M ja Teippi-Z tukevat Kaivolaisen MM-kautta vähentämällä riskejä em. vahinkojen osalta.

3M Turvakalvot, Teippi-Z

Suojaa varkauksien lisäksi sirpaleilta

Autoihin on jo vuosikymmenet lakisääteisesti vaadittu asentamaan laminoidut tuulilasit. Laminoitu tuulilasi on kestävä ja ehkäisee sirpaleiden lentämistä kuljettajan ja matkustajien päälle lasin rikkoutuessa vaikkapa kolarissa. Oikein asennetuilla 3M turvakalvoilla voidaan vähentää merkittävästi sirpalevahinkoja auton muiden lasien osalta.

Kolarissa turvakalvot voivat vähentää sirpaleista johtuvia henkilövahinkoja. Ilkivalta- ja murtotilanteiden jälkien siivous on merkittävästi vaivattomampaa, kun sirpaleet eivät sinkoudu pitkin autoa ja tavaroiden sekaan. Myös vahinkopaikalla usein nähtyjen sirpaleiden siivoustarve vähenee.

Joni Kaivolainen, Enduro MMJoni Kaivolainen, Beta Boano Racing Sport. Kuva: Salvatore Distefano

Kaivolainen ja Remes Heinolan MM-endurossa 10.-12.6.2016

Tänä viikonloppuna on tilaisuus nähdä maailman parasta enduroa Heinolassa. Sitä on tarjoamassa mm. hallitseva maailmanmestari ja tähän mennessä kaikki kauden kuusi kisapäivää voittanut Eero Remes.

Kaivolaisen luokassa EJ, alle 23-vuotiaissa nähdään Heinolassa peräti 12 suomalaista. Koko kauden MM-sarjaa suomalaisista on kiertänyt vain Eero Remes ja EJ-luokassa Joni Kaivolaisen kanssa ajavat Mika Barnes ja Henric Stigell.

Alle 20-vuotiaiden U20-luokaan Heinolaan on ilmoittautunut kahdeksan suomalaiskuljettajaa. Heinolassa nähdään siis tämän hetken huippujen lisäksi runsaasti tulevaisuuden lupauksia.

Joni Kaivolainen Supporter -tarra

Joni Kaivolainen Supporter -tarra

Kilpailunumerolla #47 ajava Joni Kaivolainen toivottaa kaikki tervetulleeksi katsomaan huippuenduroa Heinolaan. Voit tukea Kaivolaisen MM-uraa myös ostamalla Teippi-Z:n suunnitteleman ja valmistaman Joni Kaivolainen Support -tarran.

Heinolan MM-enduron aikataulu ja ohjeet yleisölle

MM-viikonloppu käynnistyy perjantaina ajettavalla Supertestillä. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan varsinaiset kisapäivät. Aikataulu, ajo-ohjeet ja koko viikonlopun kattavan kisarannekkeen ostopaikat (alk. 22 eur) löydät Heinolan MM-osakilpailun sivuilta.

Turvakalvot autoihin ja kiinteistöihin

3M Turvakalvot autoihin ja kiinteistöihin
Turvakalvot asensi : www.teippi-z.fi
Teksti: Vapauttamo

Sivuston ylläpito ja kehitys: www.digioma.fi