HeRIA vieraili USA:n suurlähetystössä

3M järjesti vierailun USA:n suurlähetystön Innovaatiokeskukseen

Nelisenkymmentä HeRIA:n rakennusinsinööriä ja -arkkitehtia vieraili 13.5. USA:n suurlähetystön innovaatiokeskuksessa. Cocktail-henkisessä tapahtumassa tutustuttiin suurlähetystön tilohin ja energiaratkaisuihin, sekä 3M sisustuskalvoihin, ikkunakalvoihin ja mattoihin. Suurlähetystön puolelta tilaisuuden isäntänä toimi Kaupallinen neuvos Rick de Lambert.

Suurlähetystön 40% pienempi energiankulutus

USA:n suurlähetystön Innovaatiokeskus Helsingin Kaivopuistossa on yksi maailman energiatehokkaimmista suurlähetystöistä. Innovation Center kuluttaa 40% vähemmän energiaa kuin perinteinen toimistorakennus.

Innovaatiokeskuksen energiaa säästävät ikkunakalvot – 3M Prestige

Suomen 3M toimitti Innovaatiokeskuksen ikkunoihin asennetut energiatehokkaat nanotekniikkaan perustuvat 3M Prestige ikkunakalvot.

Prestige ikkunakalvot läpäisevät runsaasti valoa ja torjuvat samalla liiallista lämmön nousua, vähentäen ilmastoinnin tarvetta.

Vähäisempi jäähdytyksen tarve merkitsee pienempiä energiakustannuksia ja pienempää hiilijalanjälkeä.

Vierailu tarjosi tilaisuuden kuulla myös 3M ikkunakalvojen käyttäjäkokemuksista. Helsingin yliopiston Kiinteistöpäällikkö Juha Kurjen kokemukset kiinnostivat monia.

Kokemuksia Helsingin yliopiston toimistojen viilennyksestä 3M ikkunakalvoilla

Kiinteistöpäällikkö Juha Kurki Helsingin yliopiston Tila- ja kiinteistökeskuksesta kertoi tilaisuudessa vaikuttavista 3M ikkunakalvo-kokemuksistaan Biokeskus 3:n viilentämisessä.

Viikin kampuksella sijaitsevan Biokeskus 3:n toimistoista osa kuumeni aurinkoisella säällä tuskaisen kuumiksi. Sisälämpötila nousi pahimmillaan jopa 35 asteeseen. Työskentely tuollaisessa lämpötilassa on kaikkea muuta kuin miellyttävää ja tehokasta. Jotain oli tehtävä. Näin kuuma toimisto saatiin 10 astetta viileämmäksi.

HeRIA:n jäsenistöä 3M:n ja USA:n suurlähetystön vieraina

HeRIA:n jäsenistölle esiteltiin USA:n suurlähetystön energiatehokkaita ratkaisuja useammissa tiloissa.