Miksi ikkunakalvot ennen ilmastoinnin säätöä?

Ilmastoinnin säätö tulee ensin mieleen jos toimistolla on kuuma vai kuinka? Lisätään vain ilmastoinnin tai paremminkin jäähdytyksen tehoa kunnes on viileämpää, eikö niin? Tehokkaalla jäähdytyksellä saadaan kyllä tilat viileämmiksi, mutta usein tiloista tulee myös vetoisat. Yhdessä osassa toimitiloja voi olla sopiva lämpö ja toisaalla kärsitään vedon tunteesta ja kylmästä. Voimakas jäähdytys kuluttaa myös runsaasti energiaa.

Ennen ilmastoinnin säätöä kannattaa rajoittaa lämmön tuloa sisälle

Ennen ilmastoinnin säätöä ja jäähdytystehon kasvattamista kannattaa rajoittaa lämmön sisään tuloa. Auringon säteily nostaa rakennuksen lämpökuormaa kesäisin merkittävästi. Jäähdytystehoa tarvitaan lämpökuorman mukaisesti. 3M auringonsuojakalvoilla voidaan vähentää ikkunoiden kautta sisälle tulevaa auringon lämpökuormaa merkittävästi. Samalla jäähdytyksen tarve vähenee oleellisesti.

Jäähdytystarpeen vähentäminen auringonsuojakalvoilla on monin tavoin edullisempaa kuin turhaan kuumenevien tilojen jäähdytys. 3M Prestige auringonsuojakalvot torjuvat jopa 50% ikkunoiden kautta tulevasta lämpökuormasta.

Vähäisempi jäähdytys tuntuu viihtyvyytenä, vedontunteen vähentymisenä ja energialaskussa.

Auringonsuojakalvoilla eliminoidaan ongelma ennen kuin se syntyy

– Ikkunakalvoilla eliminoidaan ongelma ennen kuin se syntyy. Siten ei tarvitse investoida  jäähdytyslaitteisiin niin paljoa. Lämpökuormaa ikkunakalvoilla pienentämällä huoneisiin ei tarvitse tuoda niin paljon kylmää ilmaa. Näin veto-ongelmatkin ovat huomattavasti pienemmät, sanoo energianeuvoja Sauli Kuparinen energiayhtiö Suur-Savon Sähkö Oy:stä.

Ilmastoinnin säätö tai  jäähdytyslaitteiden uusiminen kannattaa tehdä vasta auringonsuojakalvojen asennuksen jälkeen, jos se on vielä tarpeen.

Vähäisempi jäähdytys – vähemmän vedon tunnetta ja energiankulutusta

Kun aurinko kuumentaa vähemmän sisätiloja tarvitaan jäähdytystäkin vähemmän. Vähäisempi kylmän ilman sisään puhaltaminen vähentää vedontunnetta. Näin auringonsuojakalvot lisäävät myös viihtyvyyttä. Samalla säästyy merkittävästi energiaa. Edullisinta energiaa on se, jota ei kuluteta.

Auringonsuojakalvoista apua myös ilmastoinnin säätöön

Asentamalla auringonsuojakalvot eniten kuumenevien tilojen ikkunoihin ne saadaan viileämmiksi vähemmällä jäähdytyksellä. Tämä helpottaa sopivan lämpötilan saamista kaikkiin tiloihin. Tämä erityisesti kiinteistöissä, joissa ei ole huonekohtaista jäähdytyksen säätömahdollisuutta. Vaikka huonekohtainen säätö olisikin, saadaan 3M ikkunakalvoilla vähennettyä jäähdytystarvetta ja sen myötä energiankulutusta ja vedontunnetta.

Kysy lisää ikkunakalvo-asiantuntijalta