Pian moni lähtee lomille – millaisiin oloihin palataan?

Juhannuksen tienoilla alkaa monilla kesäloma. Upea hellejakso ilahduttaa useimpia lomalle lähtijöitä. Aurinko lämmittää vielä pitkään lomien jälkeen, monen työpisteessä liikaakin. Töihin paluu on mukavampaa ja tuottavampaa, kun työtilat ovat sopivan viileät.

Viileyden ohella on tärkeää, miten viileys saavutetaan?

Ympäristömuutoksen professori Atte Korhola kertoi Ylen haastattelussa monelle ehkä yllättävän tiedon?

Jäähdyttäminen alkaa jo kuluttamaan enemmän energiaa kuin lämmittäminen!

Yllättävän monia toimitiloja silti edelleen jäähdytetään suurella teholla, puuttumatta siihen kuinka kuumasti aurinko sisään porottaa. Aurinkosuojaus 3M ikkunakalvoilla on niin työtehon ja -viihtyvyyden, ympäristön kuin energiakustannusten kannalta erittäin fiksu valinta.

3M auringonsuojakalvoilla saadaan sisätilojen lämpöä laskettua jopa useita lämpöasteita ilman jäähdytystehon kasvattamista. Näin samalla kertaa lisätään viihtyvyyttä ja pienennetään ilmastovaikutuksia. Tämä on voittava yhdistelmä.

– Harvoin kiinteistöpäällikkö saa näin kiittävää palautetta, kuin tästä ikkunakalvojen asennuttamisesta on tullut. Toimiston käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä ratkaisuun. Kestävää kehitystä arvostavat ympäristötieteilijät arvostavat kovasti sitä, että lämpötilan lasku saatiin aikaan ympäristöystävällisesti, lisäämättä jäähdytystä ja energiankulutusta, kertoo Juha Kurki

Lue lisää kiinteistön käyttäjien ja kiinteistöpäällikön kokemuksista Helsingin yliopiston Biokeskuksen 3M auringonsuojakalvotuksen vaikutuksista

Viihtyisät ja ilmastoystävälliset toimitilat ovat etusijalla

Toimitilamarkkinoilla on liikehdintää ja voimme kuvitella, että tällaisilla ympäristötietoisilla ja viihtyvyyttä lisäävillä ratkaisuilla on merkitystä, kun seuraavia tiloja ollaan valitsemassa. Anna työntekijöille ja toimitilapäätösten tekijöille syy valita teidän tilat. Kysy teidän tiloihin sopivia 3M auringonsuojakalvoja.

Valtuutetut 3M ikkunakalvojen asennusliikkeet löydät täältä