Haluaisitko toimistosi pysyvän viileänä kuten Pauligilla?

Pauligin toimitaloon asennettiin uudet Prestige aurinkosuojakalvot juuri oikeaan aikaan. Kuuma kesä laittoi 3M Prestige aurinkosuojakalvot testiin heti alkukesästä ja ne ovat osoittaneet toimivuutensa tukalan kuumana kesänä. Pauligin toimisto ei ole paahtimo helteelläkään.

– Auringonsuojakalvot toimivat. Osa on tuumannut, että nyt melkein paleltaa, yhtiön kiinteistöpäällikkö Jukka Järvinen hymyilee.

Aurinkosuojaus kuntoon talon ulkonäköä muuttamatta ja ikkunoiden huoltoa vaikeuttamatta

Paulig Oy:n toimitalon julkisivussa on paljon ikkunoita ja lasipintaa, yhteensä noin 800 neliömetriä. Toimivalle aurinkosuojaukselle oli siis tilausta.

– Auringonsuojakalvojen tilalle mietimme muitakin vaihtoehtoja, kuten ulkopuolelle asennettavia kaihtimia. Nämä eivät kuitenkaan olleet meidän mieleemme. Kaihtimet olisivat muuttaneet huomattavasti talon ulkonäköä ja ikkunoiden huolto olisi vaikeutunut, kertoo Järvinen RakennusFaktan haastattelussa.

3M Prestige täyttää nämäkin aurinkosuojauksen vaatimukset. Eikä edes niiden asentaminen estä toimitiloissa työskentelyä.

Työviihtyvyyden lisäksi energiansäästöllä oli vaikutusta valintaan

Työviihtyvyyden lisäksi Jukka Järvinen pitää tärkeänä energiansäästöä. Vähäisempi jäähdytysenergian tarve pienentää luonnollisesti ympäristövaikutuksia. Paulig on sitoutunut ilmastovaikutustensa vähentämiseen. Prestige aurinkosuojakalvojen asennus osa tätä sitoumuksen toteuttamista.

– Auringonsuojakalvojen ansiosta ilmastoinnissa ja jäähdytyksestä syntyvät kustannukset pysyvät kurissa, Järvinen toteaa.

3M Prestige aurinkosuojakalvo on myös energianeuvojan valinta

Ikkunakalvoilla eliminoidaan ongelma ennen kuin se syntyy, sanoo Suur-Savon Sähkön Energianeuvoja Sauli Kuparinen.

Katso miksi energianeuvoja suosittelee 3M aurinkosuojakalvoja, ennen jäähdytyksen lisäämistä ja jäähdytyksen haittojen kasvattamista.

Metalliton Prestige aurinkosuojakalvo ei rajoita matkapuhelinten kuuluvuutta

3M Prestige -auringonsuojakalvojen etuna Järvinen pitää myös niiden metallittomuutta, joten kalvoilla ei ole vaikutusta esimerkiksi matkapuhelinten kuuluvuuteen. Monet aurinkosuojakalvot kun sisältävät metallia, joka haittaa matkapuhelinten toimintaa toimistolla.

Lue RakennusFaktan juttu Pauligin toimitalon aurinkosuojauksesta.

Paras hetki varautua seuraaviin helteisiin on nyt

Aurinkosuojakalvejen asentajilla pitää kiirettä siinä vaiheessa kun helteet on päällä. Varaudu tuleviin helteisin ja sovi aurinkosuojakalvojen asennus aika ensi keväälle jo nyt. Voit toki tiedustella olisiko kohteeseesi mahdollista saada kalvoasennus vielä tälle kesälle.

Auringonsuojakalvoja asennettaessa keskilämpötilan pitää olla vähintään viisi astetta. Paras aika asennustyölle onkin toukokuusta syyskuulle. Paras aika suunnitella aurinkosuojausta ja valita aurinkosuojakalvot on nyt.  Ota ikkunakalvoasiantuntija avuksesi.

Kysy toimitilasi aurinkosuojauksesta asiantuntijalta

Kysy lisää aurinkosuojauksesta ikkunakalvoasiantuntijalta. Hannu Heikkilä on Suomen kokenein 3M ikkunakalvojen asiantuntija. Kysy millainen ratkaisu toimisi parhaiten teidän toimitiloissa. Saat neuvot niin aurinkosuojaukseen, kuin talviseen lämmitysenergian säästöön tai turvakalvojen asennukseen. Kysy lisää suoraan energiakalvojen asiantuntijalta.