Toimitilan vuokraus ja aurinkosuojaus

Toimitilojen vuokrattavuuten vaikuttaa monet tekijät, mm. viihtyvyys ja energiatehokkuus.
Aurinkosuojauksella voidaan vaikuttaa kumpaankin.

Toimiva aurinkosuojaus hyödyttää niin toimitilan vuokralaista kuin vuokranantajaa.

Auringonsuojakalvoilla on myönteisiä vaikutuksia tuottavuuteen, viihtyvyyteen, jäähdytyskustannuksiin ja ilmastonmuutoksen torjuntaan. Kaikki nämä lienevät mieleen vastuullisille yrityksille ja näiden työntekijöille.

Toimitilojen vuokraajalle aurinkosuojaus tarkoittaa tuottavuutta

On tutkittu, että 24 asteen jälkeen jokainen asteenkin lämpötilan nousu alentaa työtehoa merkittävästi. Niinpä ihmisistään huolta pitävä työnantaja valitsee toimitilat, joissa on tuottavaan työhön sopiva lämpötila ympäri vuoden.

Ikkunoista sisään paahtava aurinko lämmittää huonetiloja nopeasti jo alkukeväästä aina loppukesään saakka. Miksi aurinkosuojauksesta kannattaa kiinnostua syksyllä ja talvella?

Auringonsuojakalvot tekevät toimitiloista viihtyisämmät

Toimitilan vuokraaja edellyttää viihtyvyyttä. Nykyaikaisissa toimistoissa ja muissa toimitiloissa on jäähdyttävä ilmastointi. Jäähdyttävällä ilmastoinnilla saadaan monasti lämpötila laskettua ainakin paikoin sopivalle tasolle.

Usein aurinko lämmittää kuitenkin eri tavoin eri puolella toimistoa ja muita toimitiloja. Auringonsuojakalvoilla voidaan tasata lämpötiloja sopiviksi eri puolilla toimitiloja.

Mihin auringonsuojakalvoja tarvitaan ilmastoinnilla jäähdytettävissä toimitiloissa?

Jonkin ikkunan luona on kuuma vaikka jäähdytys puhaltaa täysillä ja toisessa kohtaa palellaan. Pahimmillaan kaikki kärsivät voimakkaan jäähdytyksen ja ilmastoinnin aiheuttamasta vedosta ja kohinasta.

Järkevästi sijoitetuilla 3M auringonsuojakalvoilla vähennetään turhaa tilojen kuumenemista siellä, missä viilennys on tarpeen. Näin paranee viihtyvyys ja säästyy paljon energiaa.

Pelkästään ilmastointia säätämällä on haasteellista saada lämpötila miellyttäväksi eri puolilla toimistoa. Ilmastointia tehostamalla saadaan helposti aikaan vetoisuutta viileyden ohella. 3M auringonsuojakalvojen avulla voidaan välttää tehostetun ilmastoinnin haitat.

Tehokas aurinkosuojaus on toimitilan vuokraajan ympäristöteko

Toimitilan vuokraajaa kiinnostaa energiankulutus. Mitä suurempi osa auringonpaahteen lämpökuormasta voidaan heijastaa ikkunoista takaisin ulos, sitä vähemmän tarvitaan jäähdytystehoa. Vähemmän jäähdytystä tarkoittaa vähemmän energiankulutusta. Energiankulutuksen vähentäminen on tuottava ympäristöteko.

Pienemmät jäähdytyskustannukset

Jäähdytys kuluttaa paljon energiaa ja energia maksaa. Jäähdytyskustannukset maksaa yleensä toimitilan omistaja, mutta toki ne kustannukset näkyvät myös vuokralaisella, vuokran muodossa.

Näin ollen sekä toimitilan vuokranantajan että vuokralaisen etu on pitää jäähdytyskustannukset matalina.

Aurinkosuojaus kuntoon niin nykyinen jäähdytysteho riittää

Erityisen kalliiksi jäähdytys tulee jos olemassa oleva järjestelmä jouduttaisi korvaamaan tehokkaammalla. Ennen kuin laitteistoja aletaan suunnittelemaan uusiksi, on syytä tutkia, mitä on tehtävissä aurinkosuojausta tehostamalla.

Myönteiset ympäristövaikutukset

Toimitilojen jäähdyttäminen ei ole ilmaista myöskään ympäristövaikutuksiltaan. Jäähdytys vaatii paljon energiaa. Sen energian voi käyttää kestävämmin kuin lisäämällä kylmää ilmaa kuuman joukkoon. Mieluummin kannattaa pitää kuuma ulkona ja jäähdyttää vähemmän. Se on resurssiviisasta.

3M auringonsuojakalvot ovat täsmäratkaisu juuri tähän. Ne pitävät liian auringon lämmön ulkona ja toimiston viileämpänä, jäähdytysenergian kulutusta lisäämättä.

Tutustu 3M Prestige auringonsuojakalvoihin

Bolero Business Park, aurinkosuojaus, SKK Group

Case: Bolero Business Park

Bolero Business Parkin toimitiloihin luotiin aurinkosuojauksella ekologista ja edullista viileyttä.

Suomen Kiinteistökalvotus suunnitteli ja asensi Bolero Business Park toimitiloihin 3M auringonsuojakalvot

Case: Bolero Business Park – lue lisää Kiinteistökalvotuksen sivulta.