Liiketilan isot ikkunat – vetoisaa ja kylmää

Turussa Suikkilan alueella toimiva kiinteistöhuolto- ja isännöintitoimisto Suikkilan Lämpö Oy kärsi toimisto- ja asiakaspalvelutiloissaan isoista, vetoisista ja energiaa syövistä ikkunoista. Liiketilan ikkunat, jotka on rakennettu 1970-luvulla, olivat vetoisuutta lukuun ottamatta kunnossa, eikä kestävien metallikarmisten ikkunoiden vaihtamiselle koettu tarvetta. Siksi toimitusjohtaja Heikki Heikkilä kiinnostui, kun kuuli vedontunnetta ja energiankulutusta vähentävästä 3M uutuudesta – Thinsulate energiakalvosta.

Miksi tehdä iso ja kallis ikkunaremontti, jos helpompi tapa on olemassa?

Meillä on Suikkilan Lämmön toimistolla kaksilasiset isot, liiketiloille tyypilliset metallirunkoiset ikkunat. Metallikarmit ovat pitkäikäiset, eikä ikkunoiden vaihtamiseen ollut mielekästä ryhtyä, se kun on iso ja kallis urakka. Kaiken lisäksi toimisto olisi pitänyt sulkea ja suojata remontin ajaksi. Toimiston ikkunat ovat kooltaan noin 10 – 12m2, jolloin niiden vaihdon ajan olisi käytännössä ollut seinä auki. Eikä ikkunoiden vaihto olisi edes yhdessä työpäivässä onnistunut, kertoo Heikki Heikkilä.

Energiakalvojen asennuksen voi suorittaa vaikka keskellä työpäivää, toimitiloja suojaamatta; myös talvella.

Mikä Thisulate energiakalvo?

3M Thinsulate Energiakalvo on ikkunan sisäpintaan asennettava näkymätön kalvo, joka vähentää lämmön siirtymistä ikkunan läpi. Energiakalvo heijastaa lämmön takaisin sisälle ja vähentää näin merkittävästi vedontunnetta. Thinsulate energiakalvoa sanotaankin ikkunoiden lämmöneristeeksi. Asennuksen jälkeen ikkunasta ei enää hohka kylmyys kuten aikaisemmin.

Thinsulate energiakalvo pitää talvella lämmön sisäpuolella ja kesällä kuuman ulkona. Energiaa säästyy näin sekä lämmityksen että jäähdytyksen osalta.

Asennustyön aikana tiloissa voidaan työskennellä normaaliin tapaan, toisin kuin ikkunoiden vaihdon yhteydessä, sillä ikkunakalvojen asennus on siistiä ja nopeaa.

Nopea ja tehokas asennus saa kiitosta

Ikkunakalvojen asennuksen suoritti Adworks Oy, jolle Heikki antaa paljon kiitosta; niin myyntitilanteelle, asennusmiehille kuin jälkikontrollillekin.

Myyntitilanne oli miellyttävä ja asiakkaasta huolehdittiin loppuun saakka. Pienen mittavirheen vuoksi tullut liian pieni kalvo saatiin jo saman päivän aikana vaihdettua uuteen oikean kokoiseen, eikä se vaikuttanut asennusaikaan.

Kokemuksen kruunasi erittäin ammattitaitoiset asentajat, jotka huomasivat yhden ikkunan ja seinärakenteen välissä raon, johon tilasimme korjauksen. Tämän ikkunan luona työskennellyt kirjanpitäjä oli erittäin tyytyväinen, kun palelu ikkunan vieressä loppui, kiittää Heikki Heikkilä.

Lopputuloksena vedoton ja energiatehokkaampi tila

Yhden päivän asennustyön tuloksena saatiin vedoton ja siten viihtyisämpi työskentely-ympäristö. Myös lisälämmittimet voitiin viedä pois, koska tila on nyt lämpimämpi ja energiatehokkaampi. Omankin huoneen ikkunan äärellä tarkenee nyt ilman lisälämmitintä eikä siinä tarvittu tiivistämistä, vaan ainoastaan energiakalvon asennus, kiteyttää Heikki Heikkilä energiakalvojen tuomat hyödyt.

– Suikkilan Lämpö Oy suosittelee 3M Energiakalvoja. Energiakalvot ovat erittäin hyvä ja toimiva ratkaisu, kun ikkunoita ei haluta vaihtaa. Esimerkkinä meidän liiketila, jossa on isot, metallirunkoiset, ehjät ikkunat, mutta ongelmana vetoisuus. Suosittelen lämpimästi 3M kalvoja, sanoo Heikki Heikkilä.

Lue lisää 3M Thinsulate Energiakalvosta

Tämän kauden ajat varataan nyt

Nyt on viime hetket varata aika ikkunakalvo-asiantuntijalta; tarvitset sitten auringonsuojakalvoja kesäksi tai energiakalvoja nyt heti talveksi. Tämän kauden ajat ovat varattavissa nyt.

Ikkunakalvo-asiantuntija Hannu Heikkilä auttaa valitsemaan kohteeseen ja tarpeeseen sopivimmat ikkunakalvoratkaisut. Asiantuntijan kartoitusaikoja on rajoitetusti, joten kannattaa toimia pikaisesti.

Yhteystiedot

Ikkunakalvo-asiantuntija​ Hannu Heikkilä
Puh. 0400 302 643
hannu.heikkila@energiakalvot.fi
www.energiakalvot.fi

Suikkilan Lämpö​ ​Oy​ ​
Heikki Heikkilä​, Toimitus​johtaja
Puh. 050 466 2979
heikki.heikkila@suikkilanlampo.fi
www.suikkilanlampo.fi

Adworks Oy
Arja Raatikainen, Avainasiakaspäällikkö
Puh. 044 700 2370
arja.raatikainen@adworks.fi
www.adworks.fi

3M
www.ikkunakalvot3M.fi