Viihtyvyyttä ja energiansäästöä – Thinsulate energiakalvot

Hesburger haluaa panostaa sekä viihtyvyyteen että energiansäästöön. Espoonlahden ravintolassa molempien toteutuminen yhtäaikaa on ollut haasteellista. Thinsulate energiakalvot lisäävät viihtyvyyttä ja vähentävät energiankulutusta.

Ravintolasalin suurista ikkunoista saadaan sisälle paljon valoa, mutta ajoittain aurinko myös kuumentaa sisätiloja melkoisesti. Ilmastointi ja jäähdytys viilentävät kyllä, mutta ne kuluttavat myös paljon energiaa.

Talvella suurista ikkunoista hohkaa sisään kylmää. Tämä vähentää viihtyvyyttä ikkunoiden vierellä. Tilannetta voidaan korjata hiukan lämpötehoa lisäämällä. Tämä kuitenkin maksaa energiankulutuksena, eikä ole kovin ympäristöystävällistä.

Miksi ongelma haluttiin ratkaista Thinsulate energiakalvoilla?

Hesburger Espoonlahden kiinteistö on suhteellisen uusi ja ikkunat sinällään ovat kunnossa. Hyvien ikkunoiden vaihto ei ole varsinainen ympäristöteko, eikä taloudellisesti järkevää. 3M Thinsulate energiakalvoilla saadaan paremmat tulokset huomattavasti vähemmin kustannuksin ja hyviä ikkunoita turhaan vaihtamatta.

Ravintolan tai yleensä liiketilan sulkeminen remontin vuoksi on kallista. 3M ikkunakalvojen asennus ei sellaista vaadi, toisin kuin ikkunoiden vaihto. Siksi ratkaisua lähdettiin hakemaan 3M ikkunakalvoista.

Kokenein valmistaja sekä asiantuntija valinnan taustalla

3M on maailman kokenein ikkunakalvovalmistaja. 3M on kehittänyt maailman ensimmäiset ikkunakalvot jo yli 50 vuotta sitten.

Parhaiten tilanteeseen soveltuvan ikkunakalvon valinnassa luotettiin maan kokeneimpaan ikkunakalvoasiantuntijaan, Hannu Heikkilään.

3M Thinsulate energiakalvo ratkaisee ongelmat

Uusi 3M Thinsulate energiakalvo ratkaisee sekä viihtyvyyteen että energiankulutukseen liittyvät haasteet. Thinsulate energiakalvo rajoittaa auringonlämmön siirtymistä sisätiloihin kesäkuumalla. Tämä lisää mukavuutta, tuo energiansäästöä ja pienentää jäähdytyskustannuksia.

Talvella Thinsulate energiakalvo heijastaa sisältä ulos pyrkivää lämpöä takaisin sisätiloihin. Tämä vähentää vedon tunnetta ikkunan lähellä, pitäen ikkunan pinnan lämpimämpänä. Näin viihtyvyys ja energiatalous paranee energiakalvon avulla myös talvella.

Energiakalvoilla energiansäästöä ja vähemmän ympäristökuormitusta

Hesburger Espoonlahden ravintolasalin seinät ovat lähes kokonaan ikkunapintaa. Tämä on energiataloudellisesti haastavaa. Energiakalvot lisäävät viihtyvyyttä useammalla tavalla. Thinsulate energiakalvot ovat olleet asennettuna Hesburger Espoonlahdessa viime keväästä saakka. Auringonvaloa ja lämpöä on aiemmin saatu ravintolasaliin jopa liiaksi.

– Tämä on ensimmäinen kesä, kun asiakkaat sanovat, että meillä on jopa turhankin viileää salissa. Olen pitänyt myös siitä, että tuo kalvo tummentaa ikkunaa aavistuksen verran. Auringon liiallinen häikäisy vähenee ja samalla tilat näyttävät ulkoakin viihtyisämmän oloisilta, summaa Törmä kokemuksiaan kalvoista.

Ilmastointia voi säätää pienemmälle ikkunakalvojen asennuksen jälkeen.

Novela asensi energiakalvot ravintolan toimintaa häiritsemättä

Hesburger Espoonlahden yrittäjä Tero Törmä on hyvin tyytyväinen asennusliikkeen toimintaan.

– Novelan asentajat tekivät työn pääosin aamulla jo ennen kuin ravintola avattiin. Niiltäkin osin kuin asennusta jatkettiin ravintolan aukioloaikana työ sujui asiakkaita häiritsemättä, kertoo Törmä tyytyväisenä.

Energiakalvojen asennuksen yhteydessä Novela loi samalla ravintolalle uuden ilmeen ikkunateippauksilla. Ikkunateippaukset ja ikkunakalvojen asennus onkin usein hyvä tehdä yhdellä kertaa.

Lisätietoja:

Energiakalvot
Hannu Heikkilä
Ikkunakalvoasiantuntija
Puh. 0400 302 643
hannu.heikkila@energiakalvot.fi
www.energiakalvot.fi

Novela Oy
Aki Ståhlstedt
Myyntipäällikkö
Puh. 040 772 78 40
aki@novela.fi
www.novela.fi

Haastattelu ja teksti
Jari Peltola
jari.peltola@mobicon.fi
P. 0405 461 461
www.mobicon.fi