Museovirasto avustukset – ikkunoiden kunnostus

Museoviraston avustukset eli rakennusten entistämisavustukset vuodelle 2018 ovat nyt haettavissa. Avustusta voi hakea myös ikkunaremontteihin. Museoviraston avustusten hakuaika ensi vuodelle on 15.9. – 31.10.2017 kello 15.00 saakka.

Vanhat ikkunat ovat laadukkaampia – energiakalvojen avulla myös lämpimät

Yleensä ei vanhoja ikkunoita kannata vaihtaa, sillä ennen 1950-lukua tehdyt ikkunat ovat pääsääntöisesti laadukkaampaa puuta kuin nykyään. Vanhat ikkunat ovat laatunsa ansiosta myös arvokkaammat kuin uudet ja niillä on lisäksi kulttuurihistoriallista arvoa. Museovirasto avustukset – ehdot ja määräykset

Arvorakennuksen ikkunaremontti – tyyli säilyy ja mukavuus paranee

Arvokiinteistöissä ikkunoiden vaihto ei ole vaihtoehto myöskään tyylikysymyksistä johtuen. 3M Thinsulate energiakalvolla vanhasta ikkunasta tehdään energiataloudellinen, tyylin ja arvokkuuden säilyttäen. Ikkunan sisäpintaan asennettava huomaamaton kalvo heijastaa lämmön ikkunan pinnasta takaisin huoneen suuntaan. Tämä parantaa lämpötaloutta ja tekee ikkunan vierellä olemisesta miellyttävää.

Thinsulate energiakalvot tarjoavat uusien ikkunoiden miellyttävyyden vanhojen tyylillä. Tyylikkäät ja samalla lämpimät ikkunat nostavat kiinteistön arvoa ja parantavat mukavuutta.

Taloyhtiön ikkunaremontti – säästä rahaa ja kulttuurihistoriaa

Suunnitellaanko taloyhtiössänne vanhojen puisten ikkunoiden vaihtamista uusiin? Usein vanhat ikkunat ovat kauniit ja korjauskelpoiset. Mikäli talo on suojeltu, ennen ikkunaremonttia tulee pyytää lausunto maakuntamuseolta.

Taloyhtiössä kannattaa teettää kuntotutkimus. Sillä voidaan vahvistaa ikkunoiden korjaamisen kannattavuus. Vanhojen ikkunoiden korjaus on yleensä viisaampaa kuin uusiminen. Vanhoja ikkunoita ei kannata vaihtaa, sillä ne ovat yleensä laadukkaampaa puuta kuin nykyiset. Vanhat ikkunat ovat tyylinsä ansiosta kulttuurihistoriallisesti arvokkaat. Vanhojen kunnostettujen ikkunoiden arvo näkyy myös kiinteistönarvon kohenemisessa. Tyyli näkyy asunnon arvossa.

Auringonsuojakalvot viilentämään suojeltua kiinteistöä

Arkkitehti Erik Bryggmanin 1920-luvulla suunnittelemaan, sittemmin suojeltuun kiinteistöön, hotelli Scandic Plazaan Turussa kaivattiin viilennystä.

Hotelli on avattu kiinteistöön ensimmäisen kerran jo vuonna 1929. Tottakai kiinteistöä on remontoitu vuosien varrella, mutta ilmanvaihto on pääsääntöisesti samanlainen kuin alkuperäinen, kertoo hotellinjohtaja Mikko Henriksson.

Kuumina kesinä lämpötilat huoneissa alkoivat nousta liian korkeiksi. Kiinteistöön kaivattiin viilennystä. Ratkaisu löytyi 3M Prestige aurinkosuojakalvoista.

Museoviraston avustukset ovat haettavissa mm. seuraaviin tarkoituksiin:

• Säilyttävään ja palauttavaan korjaamiseen, jolla edistetään rakennuksen ja sen kulttuurihistoriallisen arvon säilymistä tai vahvistumista.
• Erityistä asiantuntemusta ja osaamista vaativiin toimenpiteisiin, myös restauroinnin ja rakennuskonservoinnin osaamista lisääviin ja hyviä malleja tuottaviin korjauksiin.
• Säilyttävää korjaamista edistävien restaurointi- ja korjaussuunnitelmien ja selvitysten laatimiseen.

Museoviraston avustukset 2018 – hakuajat ja lisätietoa

Ota yhteyttä ikkunakalvo-asiantuntijaan
Saat asiantuntijan neuvot, miten teet vanhoista ikkunoista yhtä mukavat kuin uudet, mutta vanhojen tyyli säilyttäen.